Lazer ışını hüzmelerinin ısıl enerjisi kullanılarak maddeye şekil verilmesi anlamına gelir. Metalik veya metalik olmayan bir çok madde için kullanılabilen bir işleme şeklidir.
Çalışma prensibi temelde şu şekilde özetlenebilir; Monokromatik ışının yüksek frekansı,
işlenecek yüzeye temas eder bu da malzeme üzerinde ısınma, erime, buharlaşma veya elektron kopması gibi etkiler yaratır.
Pek çok farklı teknolojiyle pek çok farklı türü bulunmaktadır: Gaz barındıran CO2 lazerler, optik olarak kolay yönlendirilebilen
fiber lazerler, Nadir elementlerin kullanımı ile oluştrulan kristal yapıları kullanan Nd:YAG katı hal lazerleri gibi.
Bu lazer türleri, yukarıda sıralanan uygulamalarda farklı malzemelerle istenen reaksiyonları sağlamasından ötürü tercih durumları değişkenlik gösterir.
Ancak temelde, makineli işleme mantığını kullanarak fotonik dalının endüstriyel bir uygulamasıdır.
Know-how'ına sahip olduğumuz ve terzi işi yerli imalat ile halihazırda faaliyetlerimiz arasında olan konular; Lazer Markalama, Lazer Aşındırma, Lazer Kaynak, Lazer Eritme ve Lazer Temizleme üzerinedir.
Flymark Mühendislik olarak know-how'ına sahip olduğumuz uygulamalarını tüm endüstriye sunmaktan mutluluk duyuyoruz.
Lazer kaynaklarının dilinden anlamak, bizleri lazer uygulama çözümlerinde öne çıkarmakta, know-how'ına hiç sahip olmadığımız
tekniklerde dahi üzerine otomasyon veya makineleşme yetenekleri kazanabilmekteyiz. Konularla ilgili websitemizde makaleler paylaşılacaktır.
Hiç ilgilenmediğimiz ancak ilgi gösterdiğimiz gelecek planlarımızda yer alan pek çok lazer uygulaması bulunmaktadır: Laser Surface Treatment, Laser Fusion, Laser Microjet, Laser Cladding, Laser Drilling, Laser Etching, Laser Hardening gibi.
Bu site Sinan Eker tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır.